12 Γράδα - Οινογευσιγνωσία 03-02-2016
Το restaurant – wine bar 12γράδα στηρίζοντας την οινοποιητική ζώνη της Νάουσας και τον Έλληνα αμπελουργό, υποδέχεται τον οινοποιητικό συνεταιρισμό VAENI NAOUSSA και οργανώνει μια βραδιά οίνου και γεύσης την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2016. Μία από τις πλέον εξελιγμένες ελληνικές μονάδες παραγωγής κρασιού είναι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός VAENI – Νάουσα. Αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της παραγωγής στην περιοχή της Νάουσας, φημισμένης για το καλό κόκκινο κρασί της. Η αγάπη για το καλό κρασί, η πείρα και το μεράκι των 200 αμπελουργών - μελών του VAENI-Νάουσα, «παντρεμένα» με την πιο προηγμένη τεχνολογία, εγγυώνται για την ποιότητα των κρασιών του που προέρχονται κυρίως από την κατ' εξοχήν Ελληνική ποικιλία του Βορειοελλαδίτικου χώρου, το «Ξινόμαυρο».
Ο chef Γιάννης Σαμούκας δημιουργεί ένα ξεχωριστό μενού υψηλής αισθητικής, συνδυάζοντας τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρασιών του VAENI.
Το μενού περιλαμβάνει τέσσερα ιδιαίτερα πιάτα με τη συνοδεία τεσσάρων ξεχωριστών ποτηριών κρασιού.
*Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την εξέλιξη του κρασιού μέσα από magnum φιάλες και παλιές σοδειές
Ενδεικτική ώρα προσέλευσης : 21.00'
Τηλέφωνα κρατήσεων : 2331.100.112 / 6976402400
Τιμή menu : 25.00 € ανά άτομο
Menu
~ welcome ~
Πάστα ελιάς, λιαστή ντομάτα, ανθότυρο, πάνω σε κριθαρένιο παξιμάδι
‘Cύμπαν’
( ερυθρός ξηρός οίνος, merlot – syrah - ξινόμαυρο)
( παλαίωση 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια )
Τραγανή κορνιέτα με κρέμα γλυκιάς κολοκύθας, καβουρδισμένα αμύγδαλα, μπρινουάζ από καπνιστό μοσχαράκι και σάλτσα από γκράνμπερι και εσπεριδοειδή
‘Δαμασκηνός’
( ερυθρός ξηρός οίνος, ξινόμαυρο 100% )
( παλαίωση 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια )
Κύβοι σιγοψημένης πανσέτας (S.V. 12 h, 65° C)
Συνοδεύεται με απαλό πουρέ σελινόριζας με πράσινο μήλο και ζεστή σαλάτα από ντοματίνι, μαυροκούκι, σουσάμι και ντρέσινγκ από χαρουπόμελο.
‘Βίος Ελλήνων’
(ερυθρός ξηρός οίνος, merlot – syrah - ξινόμαυρο )
(παλαίωση 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια )
Ραγού από νεαρό μοσχαράκι, με μανιτάρια και μπέικον.
Συνοδεύεται με παπαρδέλες και θρυμματισμένο κρασοτύρι
‘cocktail λευκής σαγκριάς με blanc de noir’
(ξινόμαυρο blanc de noir, ρούμι, μήλο, μοσχολέμονο)
Σοκολατένιο κανόλι με κρέμα κόκκινων φρούτων και σάλτσα κάστανου